ÜLKEM GAZETESİ / Nişantaşı Üniversitesi Röportaj: İnovasyon

ÜLKEM GAZETESİ / İş Hayatında Başarı İçin Kişisel ve Mesleki Gelişim
3 Nisan 2017
ÜLKEM GAZETESİ / Marmara Üniversitesi Röportaj: Proje Yönetimi
17 Nisan 2017

ÜLKEM GAZETESİ / Nişantaşı Üniversitesi Röportaj: İnovasyon

İnovasyon, küreselleşme ile ortaya çıkan rekabet ortamında varlıklarını sürdürmek isteyen firmaların farklılık ve farkındalık yaratmak için geleceğe yapmış oldukları en büyük yatırımdır. Yeni ve yaratıcı fikirlerin ticarileştirilerek kazanca dönüştürülmesi sürecidir.
Geçen hafta Nişantaşı Üniversitesi’nde “4.SANAYİ DEVRİMİ İÇİN İNOVASYONUN ÖNEMİ” başlıklı vermiş olduğum seminerde 4. sanayi devriminin önemini, avantajlarını, dezavantajlarını, zorluklarını ve inovasyonun bu devrim içindeki gerekliliğini anlattım ve akebinde öğrenciler ile bu konudaki düşüncelerini öğrenmek üzere röportaj yaptım.

Bahar YILDIRIM : İnovasyon da modanın yeri neresidir ?

Gökçe KOCA : Dünyada modaya yön veren birçok marka var ve dijital etkinin gerek markalar gerekse nihai tüketiciler üzerindeki etkisi günden güne artıyor. İnovasyonun getirdiği giyilebilir teknolojiler ise kıyafetlerimize, aksesuarlarımıza, ayakkabı ve çantalarımızla değişimi bize yansıtıyor. Yeni trendlerin ortaya çıkışı ile moda sektörünün atacağı her adım için yeni projelerin, inovatif çalışmaların ve bu doğrultuda insanların modaya olan ilgisinin artarak devam edeceğine inanıyorum.

Bahar YILDIRIM : İnovasyon dünyasının en önemli teması sizce nedir ?

Muhammed SUNA : Global iş dünyasında şirketlerin öncelikli hedefleri arasında müşteri memnuniyeti yer almaktadır. Özellikle müşteriye uygun hareket etmek ve fayda sağlamak teknolojide yeni trendleri keşfetmeye sürüklemektedir. Ürün odaklı çalışan şirketlerin satış ve pazarlamada müşteri memnuniyetini daha iyi sağlamak için dijital pazarlama projelerine, gelecekte internetin değişeceği mobil uygulamalara ve içerisinde yer alacak yapay zekaya daha çok yatırım yapacaklarını düşünüyorum.

Bahar YILDIRIM : İnovasyonun öncüleri olan Google, Amazon ve Microsoft gibi dev şirketlerin 2030’daki durumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Edanur BİLİR : Dev şirketler içinde bir çok şey işin doğası gereği yakın gelecekte değişmiş olacak. Bazılarının istihdam ettiği insan sayısı azalmış, bazılarının da artmış olacak. Günümüzde var olan işler gelecekte otomatik hale gelip istihdam sürecinde değişikliklere neden olacağından, bir çok ülke vatandaşlarına istihdam yaratmak için büyük şirketler mega altyapı projelerine yatırım yapacaklardır. Örneğin, sürücüsüz araçlar, yapay zeka, dijital pazarlama gibi yeni teknolojileri yönetecek şirketler her zaman inovasyonun içinde olarak güçlerini koruyabileceklerdir diye düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Mesaj Gönder
Whatsappdan yaz
Merhabalar !