ÜLKEM GAZETESİ / Marmara Üniversitesi Röportaj: Proje Yönetimi

ÜLKEM GAZETESİ / Nişantaşı Üniversitesi Röportaj: İnovasyon
10 Nisan 2017
ÜLKEM GAZETESİ / Etkili İletişimde Diksiyonun Önemi
24 Nisan 2017

ÜLKEM GAZETESİ / Marmara Üniversitesi Röportaj: Proje Yönetimi

Geçen hafta Marmara Üniversitesi’nde “TEKSTİL ve HAZIR GİYİM PERAKENDE SEKTÖRÜNDE PROJE YÖNETİMİ” başlıklı vermiş olduğum seminerde özet olarak aşağıdaki mesajları vermeye çalıştım ve akebinde öğrenciler ile bu konudaki düşüncelerini öğrenmek üzere röportaj yaptım.
PROJE YÖNETİMİ’nin temel amacı mevcut SÜRECİ İYİLEŞTİRMEK’tir.
SÜREÇ İYİLEŞTİRMEK ile DEĞİŞİM ancak mümkündür.
DEĞİŞİM ise ENDÜSTRİ 4.0 için şarttır.
ENDÜSTRİ 4.0 demek DİJİTAL DÖNÜŞÜM demektir.
DİJİTAL DÖNÜŞÜM’de ya adım adım ya da sıçrayarak İNOVASYON ile olur.

Bahar YILDIRIM : Endüstri 4.0’a geçiş için hem bireye hem de topluma düşen bazı görevler var, sizce bu sürece üniversiteler nasıl hazırlanmalıdır ?

Gülenay KADIOĞLU : Endüstri 4.0 kavramının temeli; tüm cihazların birbiriyle anlık olarak haberleşmesine, doğru veri akışına ve bunun sonucunda yüksek katma değerin sağlanmasına dayanıyor. Endüstri 4.0 dönüşümü için de üniversitelere büyük görevler düşüyor. Özellikle fen bilimleri alanında çok disiplinli yaklaşımların benimsenmesi; Elektrik, Elektronik, Makine Mühendisliği ve Bilgisayar bilimlerini bir araya getiren MEKATRONİK alanında yeni eğitim programlarının oluşturulması önem taşıyor. Aynı zamanda da gerek üniversitelerin gerek ise araştırma kuruluşlarının dünya genelindeki standartları takip ederek AR-GE başta olmak üzere her alanda daha aktif rol alması gerekiyor.

Bahar YILDIRIM : Tekstil ve Moda sektöründe dijitalleşmenin etkisi sizce nedir ?

Eylül ÇETİNKAYA : Bir tekstil ürününün oluşma döngüsü “Tasarım-Satın Alma-Üretim-Lojistik-Pazarlama” şeklindedir ve bu süreçlerin etkin yönetimi için dijital dönüşüm kaçınılmazdır. Böylelikle çağın gereklerine uyacak şekilde bir çok operasyonel iş daha az maliyet ve daha az enerji kullanılarak otomatize edilebilir; buna paralel olarakta müşteri talepleri daha hızlı ve doğru bir şekilde karşılanabilir.

Bahar YILDIRIM :Dijital Dönüşüm adına firmalar ne tür projeler yapabilirler ?

Zeliha GÜLER : SATIŞ ve PAZARLAMA departmanları teknolojik gelişmelere ayak uydurarak, müşteriye daha kaliteli hizmet sağlayarak farkındalık yaratabilirler. Sadece müşteriler değil çalışan memnuniyetini artırıcı uygulamalar yine bu sayede hayata geçirilebilir. TASARIM ekipleri tarafından ise dijitalleşme sayesinde insan hayatını kolaylaştıran ve yenilikçi ürünlerin dizayn edilmesi daha çok mümkün olabilir. ÜRETİM’de çevreye daha az zarar veren koşullar oluşturulabilir. Ve bütün bunlar dijital dönüşüme hizmet edecek olan projeler ile mümkün olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Mesaj Gönder
Whatsappdan yaz
Merhabalar !